Achtergrond KANS

Luuk Eikelboom, mede-oprichter Stichting Kans: ‘Wij hebben een bijzondere band met Namibië. Het is een mooi land, waar we graag komen. Naast de schoonheid is er ook veel armoede. Dat zie je terug in de sloppenwijken en aan de hoeveelheid kinderen die geen onderwijs krijgen. Daar wilden we iets in betekenen.

Op het boerderijen waar we veel komen, werken vaak veel mensen, ze wonen ook op de boerderijen met hun hele familie. Vaak kunnen ze niet lezen of schrijven. Hele eenvoudige dingen zoals bijvoorbeeld een lijstje met karweitjes klaarleggen, kan dan niet. Dankzij scholing hebben ze meer mogelijkheden voor de toekomst.

Het liefst zouden we alle kinderen helpen. Helaas is dat onmogelijk. We hebben er destijds voor gezorgd dat een kind naar school kon gaan. Dankzij Stichting Kans hebben we ons goede werk kunnen uitbreiden. Inmiddels kunnen 11 kinderen naar school dankzij donaties van Stichting Kans. Doordat we het werk kleinschalig aanpakken, houden we de kosten laag en kunnen we goede hulp bieden.

We gaan met de kinderen een verbintenis aan voor 10 jaar. Dit houdt in dat zij zelf toezeggen aan de slag willen gaan en wij zeggen toe dat we 10 jaar lang helpen. Hierdoor hebben zij de kans om een goede basis te leggen voor hun toekomst.

 

Hopelijk help jij mee om het goede werk voort te zetten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Bezoek aan Eden Combined Schoolin OkahandjaBezoek aan de Eden Combined School in Okahandja (november 2015)

Help ons met jouw gift